Tuesday 8 May 2012

Visszaesett googleban a weboldala?

Május 1 óta több weboldal üzemeltető és tulajdonos érezhetett változásokat. Régen nem láttunk ilyen erős pozíció mozgást ilyen rövid időn belül, de a Google új algoritmust vezetett be, ami odacsapott a magyar seo-nak...

Google Pingvin...
Az új google algoritmus a Pingvin nevet kapta, mivel nagyobb jelentősebb változtatást hajtottak végre és a Google már minden ilyen nagyobb fejlesztésnek nevet ad.

Az új módosítás az angol piacon kevésbé érződött. Ám a magyar pozícióknál igazán nagy mozgást okozott. Az új változtatással próbál a Google a túloptimalizálás ellen tenni. Az értelmetlen linkhalmozás, a túlzott kulcsszóarány és 1-1 fix kulcsszóra ráoptimalizált oldalakat is erősen szigorították.

Mit tegyünk ha visszaesett oldalunk?
Vizsgáljuk meg oldalainkat újra. Jó taktika esetleg megnézni hogy a konkurencia aki előrébb van vajon milyen beállításokkal jár el és őt követni. Ellenőrizzük oldalunk nincs e büntetve, vagy nem a duplikálják oldalunkat, ez igen idegesítő kibabrálás lehet. W3C szabványosságot ellenőrizzük, kulcsszó sűrűséget ellenőrizzük, meta és description adatokat.

Mindenkinek kitartás és hajrá, a jó munkának most is megvan a gyümölcse :)

No comments: