Friday 16 December 2011

Ügyvédi iroda arculat megújítás - esettanulmány

Cím:
"Szeretnénk designban megújulni de mégis ugyan olyan maradni hogy régi ügyfeleink megismerjenek…"

…ezekkel a szavakkal keresett fel egy új ügyfelem szeptember elején. Jól bevált ügyfélkörük volt és egy 2006-os offline és online arculat. Amivel alapjáraton nincs gond, de ugye az idő múlik, megújulni muszáj, hogy friss és modern arculattal képviseljenek egy céget, annak dinamizmusát, illetve, hogy az ügyfelek egy másik generációját is megszerezzék.

Nem egyedi eset, hogy félnek megújulni az ügyfelek, hisz sokan úgy vannak (bármilyen nagy a cég), hogy, ha van egy jól bevált arculatuk, akkor ügyfelük elvesztésével járhat a megújulás, meg egyáltalán, minek is ez az egész?! Pedig nem. Ha jól csináljuk akkor nem csak, hogy a régi ügyfelünk is megmarad, újra felkeres minket, de még új ügyfeleket is nyerünk.

Első körben átbeszéljük az összes olyan részletet, ahol megjelenhetett eddig a megbízó arculata, hogy átlássunk mindent. Ezután megbízónk elmondja, mi az amihez ragaszkodni szeretne, pl: "a kék szín mindenképp maradjon meg" "ez a kis motívum maradjon csak kicsit legyen modernebb" majd nekiállunk a tervezésnek az igényfelmérés és szerződés kötés után.

A logó átdesignolásával kezdjük, elemezzük az adott színek frissebb verzióját, például tompa piros helyett egy carnelian nevű pirosat használunk, a játékos betűket kivesszük, és talpas modern betűkre cseréljük, ami komolyságot ad a logónak. A szimbólumot is úgy formáljuk hogy a jellegzetes paragrafus és a két “S” ből összetevődött forma megmaradjon de mégis frissebb legyen, pár átmenettel igazítjuk még a tökéletes megjelenéshez.















A kapott logótervekből (6 darab) az ügyfelünk könnyedén választja ki az neki tetszőt, mely után elkezdjük a névjegy, boriték és levélpapír tervezését.

Megannyi terv után elkészül a cég kis arculata mely véglegesítés után mehet is a nyomdába.











Miután a maradék felmerülő grafikai elemeket is megterveztük ( pl email lábléc, táblák, több boriték méret), az anyagot maradéktalanul átadtuk ügyfelünknek további felhasználásra.

A projektre szánt idő 1 hónap volt.

Ügyfél név:
Szabó & Szomor Ügyvédi Iroda

Weboldal:
www.szabo-szomor.hu

Kérjen Ön is ingyenes ajánlatot cégének!


Végeredmény:
+1 elégedett ügyfél nekünk, és remélhetőleg sok új ügyfél megbízónknak

No comments: